Annak érdekében, hogy javítsuk a webshopunk felhasználói élményét, sütiket helyeztünk el benne. Köszönjük, hogy elfogadod ezeket.

Nagy teljesítményű elektromos kerékpár a tökéletes ebike élményért

Bixie csapat - 2024. 01. 26. 11:42:52
Nagy teljesítményű elektromos kerékpár a tökéletes ebike élményért
Már több nagy teljesítményű elektromos kerékpár is elérhető a kínálatunkban, a legújabb vadállatunk a Samebike RS-A02 például 1200 W teljesítményű, mindenen átjutó 20” -os fatbike. Mire jó ez az erő egy kerékpár esetén? Alaposan körbejártuk a témát.

 

Az elektromos közlekedés térhódításával egyre többen fedezik fel a nagy teljesítményű elektromos kerékpár előnyeit. Egy erőteljes motor, az azt kiszolgáló akkumulátor és a masszív felépítés olyan utakon is kényelmet és dinamikus haladást biztosítanak, ahol eddig kihívás volt átjutni. A Samebike RS-A01 és a Samebike RS-A02 két kiváló példa a masszív teljesítmény és a praktikus funkciók összhangjára. Lássuk, miért jó választás egy nagy teljesítményű elektromos kerékpár és milyen helyzetekben bizonyul verhetetlennek!

Hol veszed hasznát a nagy teljesítményű elektromos kerékpár kivételes erejének?

Kevesebb erőlködés

A nagy teljesítményű ebike előnye nyilvánvaló, a nagyobb teljesítmény kényelmesebb utazást tesz lehetővé. Az erősebb motor gondoskodik arról, hogy nekünk kevesebb erőt kelljen befektetnünk a tekerésbe, avagy egyáltalán ne fáradjunk azzal. Ez különösen nehezebb terepeken, emelkedőkön vagy erős ellenszélben jön jól. A híres-hírhedt Budapest-Balaton kerékpárút fővároshoz közeli szakaszairól már sokan megállapították, hogy az kevésbé alkalmas önfeledt kikapcsolódásra, családi örömbiciklizésre. A kemény kaptatók, hosszú emelkedők rendesen megdolgoztatják még a rutinos bringásokat is. Annak, aki komoly fizikai erőfeszítés nélkül szeretné élvezni a tájat itt, vagy más, hasonlóan nehéz kerékpárutakon, az erős elektromos segédmotor jelenti az ideális megoldást. Egy bivalyerős ebike nyergében az emelkedőkön is úgy suhanhatsz, mintha lejtőn gurulnál.

Nagyobb teherbírás

Az ebike váza, ahogyan a hagyományos kerékpároké is, korlátozott teherbírást tesz lehetővé, a Samebike RS-A01 és RS-A02 esetében viszont ez már egyaránt tekintélyes, 150 kg. Az erősebb motor garantálja, hogy a bringa dinamikus menettulajdonságai a nagyobb tömeg alatt sem csökkennek érezhető mértékben. Hátizsák, hálózsák, sátor, két napi hidegélelem vagy fotófelszerelés tokkal- vonóval? Ha jól fel tudod rögzíteni őket (az RS-A01 esetén ehhez első kosár is rendelkezésre áll), akkor a súlyuk nem fog akadályt jelenteni egy nagy teljesítményű elektromos kerékpár számára.

Életmentő erőtartalék

A nagy teljesítményű elektromos kerékpár előnye nem csak a nehezebb haladás megkönnyítésében jelentkezik. A motor többletteljesítménye váratlan helyzetekben is nagyon jól jön, bizonyos helyzetekben szó szerint életmentő lehet. Az erősebb motor dinamikus gyorsulást tesz lehetővé, amivel gyorsabban, biztonságosabban kerülhetünk ki kellemetlen vagy veszélyes közlekedési helyzetekből is. Ez a motorban szunnyadó erőtartalék egy váratlan nyári felhőszakadás esetén is hatékonyan aktivizálható. Ha szárazon akarjuk megúszni a zuhét, már a fenyegető viharfelhők feltűnésekor rákapcsolhatunk. Ezzel szemben egy gyengébb ebike nyergében, vagy egy hagyományos kerékpár esetén garantált az elázás, ha másban nem is, az izzadságban biztosan.

Erős motor, hatékony akkumulátor, stabil váz

Az igazán jól működő nagy teljesítményű elektromos kerékpár nem csak bivalyerős motorral, de annak kiszolgálására képes, megbízható akkumulátorral is rendelkezik. A Samebike-okban található EVE akkumulátor biztosítja, hogy a kerekekre leadott jelentős erőhatás hosszú időn keresztül fenntartható lesz, az ebike hatótávolsága pedig semmivel nem lesz kevesebb, mint az átlagos versenytársaké. A jellemzően magasabb átlagsebesség, a dinamikus gyorsulások, a hosszú utak és a nagyobb maximális terhelhetőség strapabíró, erős vázat igényelnek. Mindezek együtt azonban maximális utazási biztonságot, maximális kényelmet és jobb kihasználhatóságot ígérnek.

Samebike RS-A02 a bivalyerős kistigris

Nagy teljesítményű elektromos kerékpár vonalon már ismerős lehet a Samebike RS-A modellje. Az RS-A01 kényelmes, városi kerékpár, amely hagyományos felépítéssel és kimagasló teljesítménnyel garantálja a megbízható terhelést hosszú utakon, extra kihívások mellett és városon kívül is. 150 kg-os terhelhetősége, az alapfelszereltség részét képező első kosár és hátsó csomagtartó, valamint 750 W teljesítményű motorja és erős,672 Wh-s akkumulátora sokak számára ideális választássá teszik, hiszen gyakorlatilag a maximumot hozza ki egy ebike lehetőségeiből.

A Samebike RS-A02 modell, bár nevében nagyon hasonlít a jól bevált A01-re, kivitelében a kiskerekű, összecsukható kerékpár, a Samebike 20LVXD30-II stílusát idézi, két, ránézésre is szembeötlő, a használhatóság szempontjából pedig hatalmas változtatással. Az RS-A02 ugyanis extra széles, extrém terepre is remekül használható, all terrain gumikkal, és az RS-A01-et is magasan felülmúló, döbbenetes, 1200 W kapacitású motorral készült, amelyet egy 816 Wh-s akkumulátor táplál.

Első ránézésre szinte zavarba ejtő erőforrás ez egy kompakt, városi jellegű e-kerékpárhoz. Ám könnyű belátni, hogy a koncepció óriási lehetőségeket rejt magában, hiszen olyan előnyöket egyesít, amik ritkán találkoznak egy ebike esetében. A kompakt, helytakarékos kivitel haszna nyilvánvaló, ha városi használatra gondolunk, ahogyan akkor is, ha kerékpárunkat hosszabb távra autóval vagy akár busszal, vonattal szeretnénk szállítani. A Samebike RS-A02 azonban az összecsukható kivitelt brutálisan erős meghajtással és olyan kerekekkel ötvözte, amelyek szétnyitás után gyakorlatilag bárhol és bármikor elboldogulnak, szinte egy crossmotor szabadságát nyújtva a boldog tulajdonosnak, akár 120 km-en át!

A kis kerékátmérő így nem kell, hogy egyet jelentsen a több munkával, hiszen az RS-A02 kiemelkedően nagy teljesítményű elektromos kerékpár, amely minimális erőkifejtés mellett is maximális erővel dolgozik, hatótávolsága pedig még az RS-A01-ét is felülmúlja.

Erős, erősebb, még erősebb – de milyen áron?

Evidens, hogy a legerősebb ebike-ok vételára is magasabb, mint a középsúlyú és gyengébb modelleké. Az erősebb motorok és nagyobb kapacitású akkumulátorok energiaigénye is magasabb, az ilyen erőforrások feltöltése tehát valamivel több időt és érezhetően több áramot fogyaszt, mint a gyengébb típusok. Ez a különbség azonban nem olyan mértékű, amely jelentősen befolyásolná az ebike használatát. A nagyobb teljesítmény és a szükségszerűen masszívabb váz jelzik a másik pontot, ahol a nagy teljesítményű ebike némi hátrányba kerülhet az átlagos e-bringákkal szemben, hiszen nagyobb az önsúlyuk. A nálunk már klasszikusnak számító összecsukható, városi kerékpár 25 kg-os tömegével szemben a szintén összecsukható, de nehéz terepre is bátran vihető bivalyerős bátyó súlya már 33 kg. Ez azonban még mindig nem akkora teher, melynek időnkénti megmozgatása egy felnőtt embernek gondot okozhat, miközben a teljesítményéből és kialakításából származó előnyei viszont óriásiak.

A mindennapi városi közlekedés során vagy lassabb tempójú kerékpározás esetén a nagy teljesítményű motor nem feltétlenül szükséges. Az optimális motor teljesítményt az egyéni igények, a használati szokások és a felhasználási területek határozzák meg. Pár perces belvárosi munkába járáshoz nem szükséges kimagasló teljesítmény, bár az még ebben az esetben sem jelent hátrányt. Az ebike nem csupán közlekedési eszköz. Egyfajta innovatív és környezettudatos életmódot is jelez, nyitottságot az újra, ugyanakkor az igényt saját szükségleteink maximális kielégítésére.

Régi ismerősünk, a nagy teljesítményű elektromos kerékpár, a Samebike RS-A01 a mindennapok magabiztos kényelmét garantálja, legújabb modellünk, a Samebike RS-A02 pedig megbízható rugalmasságot és elképesztő teljesítménytartalékot biztosít a mindennapi és különleges helyzetekben egyaránt.