Annak érdekében, hogy javítsuk a webshopunk felhasználói élményét, sütiket helyeztünk el benne. Köszönjük, hogy elfogadod ezeket.

A Bixie

Örülünk, hogy itt vagy! Engedd meg, hogy pár szóban bemutatkozzunk, és bemutassuk neked a Bixie Bike-ot is. 

A mi nevünk Zsófi és Péter, egyikünk közgazdász, másikunk politológus végzettséggel rendelkezik és közel 10 éve vezetjük közösen Doppio Creative nevű online marketing ügynökségünket. A sport gyerekkorunk óta része az életünknek. Míg Péter egészen kiskora óta a biciklizés szerelmese, és tényleg azzal jár mindenhova (de tényleg mindenhova), addig Zsófi inkább a pontra játszható sportokat, azok közül is leginkább a röplabdát részesítette előnyben. 

Péter és egy Samebike SY26 típusú elektromos mountain bike

Péter és egy Samebike SY26 típusú elektromos mountain bike

Honnan jött az ötlet, hogy megalapítsuk a Bixie Bike-ot?

Az egész ott kezdődött, hogy 2019 januárjában voltunk egy miniszabi erejéig Tel-Avivban, ahol egészen megdöbbentő volt látni, hogy a város élete mennyire az elektronikus mikromobilitás körül forog. Akkor Budapesten még híre sem volt az e-rollereknek vagy elektromos bicikliknek, ott pedig már szinte mindenki ezeken járt-kelt, különös tekintettel az összecsukható, kis méretű (20"-os vagy még kisebb kerekű) elektromos bringákra. Akkor fogalmazódott meg bennünk, hogy tök jó volna, ha mindez Magyarországon is megvalósítható lenne, de akkor ez még csak egy ábrándos gondolat maradt.

2022 az első elektromos biciklink éve

Az első áttörés 2022 januárjában volt, amikor sok évnyi vágyakozás után Péter a születésnapjára egy összecsukható elektromos kerékpárt kért... és kapott. Ekkor végleg megbizonyosodtunk róla, hogy az ebike nem csak egy valóban működő koncepció, hanem egyenesen zseniális találmány. Tekintettel arra, hogy mi részben Budapest XII. kerületében, részben a Balaton-felvidéken lakunk, így hegyes-dombos tájakból és ebből kifolyólag emelkedőkből is kijut nekünk bőven, elég gyorsan minőségi javulást hozott az életünkbe az ebike.

2023 a Bixie éve

Mialatt mi nagyon lelkesedtünk az elektromos bringák koncepciójáért, azt láttuk, hogy az ebike-ok száma nem igazán szaporodik látványos ütemben sem Budapesten, sem más magyar nagyvárosokban. Sem kirándulóhelyeken, sem egyéb olyan közkedvelt és nagy forgalmú biciklis pontokon nem lehetett tömegével elektromos biciklisekbe belefutni, ahol amúgy ezrek járnak el nap mint nap két keréken. 

Mi lehet ennek az oka? A piacfelmérést követően egyértelművé vált számunkra, hogy az elektromos kerékpárok árszabása, és ebből kifolyólag az elérhetősége az, ami a legfőbb visszatartó erő. Nálunk viszonylag alacsony azok száma, akik egy átlag osztrák kisnyugdíjas, pláne egy aktív, munkaképes felnőtt ember vásárlóerejével rendelkeznek. Amíg nem lehet egy, vagy akár több millió forint alatt elektromos bringához jutni, addig Magyarországon sosem fog tudni elterjedni a műfaj. Ezért úgy döntöttünk, hogy keresünk egy olyan gyártót, akivel kéz a kézben elhozhatjuk az ebike-forradalmat itthonra is. 

Hosszas keresgélés után a választásunk a Samebike-ra esett. Úgy láttuk, hogy ez a gyártó már most is meghatározó szereplője a globális és az európai piacnak, és megvan az a szaktudása, design érzéke és minőségi sztenderdje, aminek köszönhetően mi is jó szívvel képviseljük a termékeit itthon. 

Csak olyan elektromos bringákat árulunk, amiket mi is személyesen kipróbáltunk

Ezt nagyon fontosnak tartjuk hangsúlyozni. A hazánkban még széles körben nem ismert, különösen a távol-keleti gyártóktól származó műszaki cikkek felé van a magyarokban némi szkepticizmus. Mindez annak ellenére is igaz, hogy pont a kínai cégek ma már simán a nyugati márkákkal is versenyképes minőséget gyártanak szinte minden szegmensben, gondoljunk akár csak a most már Magyarországon is hatalmas népszerűségnek örvendő Xiaomi termékekre, vagy épp a kategóriájában toronymagasan piacvezhető DJI-ra. Mi azt gondoljuk, hogy csak meg kell találni azokat a gyártókat, akik még nálunk nem annyira ismertek, de ebbe a kategóriába esnek, illetve bennük van a potenciál hasonló sikerek elérésére. 

A Bixie-n nem a kínálat méretével szeretnénk versenyezni, mert nálunk előreláthatólag sosem lesz 1000+ elérhető modell kapható, hanem a magyar piacon egyedülállóan kedvező árral és a minőséggel, amit annak köszönhetően tudunk biztosítani, hogy a gyártókkal közvetlen kapcsolatot tartunk, és mi magunk is lelkesen használjuk a magánéletben is az általunk árult bringákat, ezért jó szívvel és bátran merjük ajánlani őket másoknak is. Minden, a webshopunkban elérhető modell több hónapot tölt el nálunk teszt jelleggel, mire felkerül a webshopunkba, így mi addigra már sokszor és sok helyen hajtottuk meg őket. 

Célunk, hogy ha kérdésed merül fel, akkor saját tapasztalatból tudjunk neked szakértői tanácsot adni. Ezen leszünk az egész Bixie Bike csapattal, úgyhogy bármilyen kérdésed merül fel, keress minket bizalommal!