Annak érdekében, hogy javítsuk a webshopunk felhasználói élményét, sütiket helyeztünk el benne. Köszönjük, hogy elfogadod ezeket.

14 napos termék-visszaküldés

A 14 napos visszaküldési garanciával, vagy más néven elállási joggal kapcsolatban ÁSZF-ünkben találsz minden részletre kiterjedő tájékoztatást, de itt összefoglaljuk neked a jogi szaknyelv helyett közérthetőbb formában is az ezzel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

  • A termék kézhezvételtől számított 14 napon belül bármikor elállhatsz a vásárlástól. Ez esetben a teljes vételár és minden egyéb, a rendelés során felmerülő költség (pl. szállítási díj) visszajár neked.
  • Sőt, meg sem kell várnod a termék kézhezvételét, dönthetsz úgy is, hogy akár még a szállítás alatt, a termék kézhezvétele előtt elállsz a vásárlástól. Ebben az esetben nem is érdemes kibontanod a csomagot, hanem úgy ahogy van, érdemes visszajuttatnod hozzánk.
  • Merthogy a terméket az elállás bejelentését követően haladéktalanul vissza kell juttatnod hozzánk! A termék visszajuttatásának költsége téged terhel, és ez nem lehet utánvétes, portós vagy egyéb, számunkra utólagos díjfizetéssel járó megoldás. A vételárat csak a termék hozzánk történő megérkeztét követően tudjuk visszatéríteni számodra.
  • Az elállási szándékodat egy ún. elállási nyilatkozat révén kell nekünk jelezned. Legegyszerűbb az online nyilatkozat kitöltése, de dönthetsz úgy is, hogy kinyomtatod és úgy juttatod el hozzánk a nyomtatványt. Itt minden szükséges információt megtalálsz a nyilatkozatról: bixie.hu/elallasi-nyilatkozat
  • A vételár visszatérítésének módja alapesetben az a mód, ahogyan nekünk te fizettél: banki átutalás esetén banki utalás, bankkártyás fizetés esetén jóváírás a bankkártyán. Ha egyiket választanád a másik helyett, ezt kérjük, jelezd nekünk a nyilatkozatod megtételekor!

Végül, de nem utolsósorban: a teljes vételárat abban az esetben tudjuk visszatéríteni, ha az elállási időszak 14 napja alatt nem keletkeztek olyan használati nyomok, esetleg sérülések, kopások a kerékpáron, amik a bringa értékcsökkenését eredményezik. Sajnos olyan bringát, ami meg lett nyúzva, és belehajtottál rengeteg kilométert, nem tudunk az elállás jogán belül teljeskörűen visszafogadni. Amennyiben ilyen értékcsökkentő használati nyomot észlelünk a kerékpáron, akkor - a felmerülő probléma előzetes egyeztetését követően - csak az értékcsökkenéssel kompenzált díjat térítjük vissza neked. Köszönjük megértésedet!