Annak érdekében, hogy javítsuk a webshopunk felhasználói élményét, sütiket helyeztünk el benne. Köszönjük, hogy elfogadod ezeket.

Gyakran ismételt kérdések

Bizonytalan vagy, hogy neked való-e egy elektromos kerékpár? Nem tudod, milyen ebike-ot válassz? Az alábbi néhány kérdés és válasz reméljük, megkönnyíti a döntésedet! Ha pedig maradtak még kérdőjelek, dobj egy emailt a hello@bixie.hu címre, és ígérjük, hogy gyorsan válaszolunk!

Azt látjuk, hogy az ebike-ok hazai elterjedését elsősorban a elektromos bringák magas ára akadályozza. Ezért mi olyan gyártók termékeit keressük és forgalmazzuk, akik jó minőségben gyártanak olcsó elektromos kerékpárt és bringás tartozékokat. Tudjuk, hogy a "minőség" és az "olcsó" is relatív kategória, ezért hadd éljünk egy hasonlattal. Talán neked is van olyan ismerősöd, aki azt vallja, hogy "egy normális bicikli fél millió forintnál kezdődik, a többi kuka". Eközben látod a boltban a 150-250 ezer forintos bringákat — netán neked is ilyen bringád van —, és ezek is tetszenek, szívesen használnád vagy már használod is őket, tudod, hogy szuperül fognak működni és elvisznek mindenhova, és nem érted, miért kellene neked, egy nem professzionális felhasználónak több százezres felárat fizetned olyan dolgokért, amik számodra teljesen feleslegesek. Mi nagy valószínűséggel olyanoknak fogunk kerékpárokat eladni, akik ebbe a "nem elitista" kategóriába esnek: nem gondolják, hogy csak a fékrendszernek, a kormánynak vagy a nyeregnek százezer forintokba kell kerülnie egy biciklin, mert nem ezek a fő szempontjaik a vásárláskor. Ha azt gondolod, hogy te is ilyen vásárló vagy, és hasonló szempontok szerint (nem) választasz magadnak bringát (vagy ruhát, autót, akármi mást), akkor most a megfelelő oldalon vagy! Magyarországon eddig nem volt olyan webshop, ami a te igényeidet szolgálta volna ki az ebike-ok terén, de mi ezt az űrt igyekszünk betölteni.
 
Jelenleg nem árulunk a honlapon külön akkumulátort, mert az új bringák esetében jellemzően ez nem merül fel igényként, de ha mégis szükség van rá - vagy ne adj Isten meghibásodik -, akkor természetesen közvetlenül a gyártótól beszerezzük a pótakkumulátort. A jó hír, hogy egy vadonatúj bringában ez az igény nagyon sokára fog jelentkezni, ha egyáltalán, mert egy ilyen modern lítium-ion 18650 akkumulátor több száz feltöltési ciklust bír komolyabb kapacitásromlás nélkül. Ez azt jelenti, hogy még mindennapos komoly használat mellett is évekig biztosan kitart. Van erről egy írásunk a Bixie blogjában, jó szívvel ajánljuk, mert nagyon sok hasznos információt találsz benne.
 

A kerékpár természetesen használható teljes értékű bringaként is, de a tapasztalatunk szerint hacsak valaki nem sporteszközként használja a kerékpárt, akkor az elektromos bringák után már nem akar majd visszatérni a "sima" verzióhoz. 
Azt tudni kell, hogy ezek a kerékpárok nehezebbek, mint egy hagyományos bringa, épp az akkumulátor és a motor súlya miatt. De ha az akkumulátort kivesszük a vázból, akkor máris jelentősen csökken ez a különbség, illetve a kínálatunkban alapból is van egy pár kisebb, könnyebb kerékpár. A bringák súlyát össze tudod hasonlítani elektromos kerékpár összehasonlító táblázatunkban.