Annak érdekében, hogy javítsuk a webshopunk felhasználói élményét, sütiket helyeztünk el benne. Köszönjük, hogy elfogadod ezeket.

EVE akkumulátor – Ami a Tesla-nak megfelel az jó lesz nekünk is

Bixie csapat - 2023. 11. 18. 13:54:52
EVE akkumulátor – Ami a Tesla-nak megfelel az jó lesz nekünk is
Tudtad, hogy a Samebike-ban található EVE akkumulátor olyan technológia, ami a Tesla és a BMW figyelmét is felkeltette? Korszerű, környezetkímélő gyártás, high-tech megoldások és megfizethető kiválóság. Egy újabb kínai gyártó újabb sikertörténetét hoztuk neked.

EVE akkumulátor, Ananda motor, Shimano váltók. Hosszú élettartam, kiváló funkcionalitás, korszerű kialakítás, masszív szerkezet. Erő, megbízhatóság, könnyű használat, esztétikus design. Miből tudod, hogy érdemes bíznod egy termék minőségében? Honnan tudod, hogy megéri beruházni rá, ha személyes tapasztalataid még nincsenek? Onnan, hogy színvonalas, világszinten bizonyított gyártók alkatrészeiből épül fel. Ha egy Samebike elektromos kerékpár paramétereit vizsgálod, láthatod, hogy gyártói semmit sem bíztak a véletlenre. Olyannyira nem, hogy akkumulátoraikat attól az EVE Energy-től szerezték be, aminek neves elektronikai gyártók is bizalmat szavaztak. A Tesla tárgyalt vele, a BMW-vel pedig meg is egyeztek. Nézzük, honnan is vannak a remek Li-ion akkumulátoraink!

EVE akkumulátor, a megfizethető csúcstechnológia

Hogyan köti össze az EVE akkumulátor a Tesla innovatív autóit a Samebike vagány elektromos kerékpárjaival? Úgy, hogy a Samebike bicajokban az EVE korszerű akksijai vannak. A gyártó pedig ugyanolyan csúcstechnológiás akkumulátor cellákat gyárt, mint amivel a Tesla modelljei is mennek. A bicajaink akkumulátorai és a Teslák akksija közti párhuzam ez a csúcstechnológia, ami a hengeres akkumulátor cella gyártás élvonalbeli képviselőire jellemző.

Mit tud az ebike meghajtásáért is felelős EVE akkumulátor? A Samebike bicajainkban lévő akksi egy olyan Litium-ion akku, ami hosszú hatótávot tesz lehetővé, gyorsan tölthető és túltöltés, alultöltés, túlfeszültség, túlmelegedés, valamint rövidzárlat ellen is védett. Egy töltéssel akár 80 km-t is megtehetsz vele a rásegítés mértékétől függően. Kicsi, kompakt és nagyon erős. Részletesen írtunk róla a Lítium-akkumulátorról szóló bejegyzésünkben, de a termékoldalakon is találsz infót.

A fentiekből jól látszik, hogy az EVE akkumulátor egy színvonalas termék, ami a legnagyobb elektromos eszköz gyártók versenyében is megállja a helyét. És a Samebike e-bringái is ezzel futnak és mégis megfizethető áron juthatsz hozzájuk. Az EVE Debrecenben a tervek szerint csak a BMW elektromos autóinak celláit gyártja majd, de az EVE akkumulátor számos elektronikai kisgépben is megtalálható, akár a Te otthonodban vagy táskádban is. Fejhallgatók, háztartási kisgépek, barkács- és kerti szerszámok, porszívók és elektromos kerékpárok működnek vele. Az Apple, a Bosch és a Daimler is gyakran telepíti ezeket a cellákat színvonalas és keresett termékeibe. Egy külön érdekesség, hogy a most szeptemberi Ázsiai játékokon két, 120 ember szállítására alkalmas, teljes mértékben elektromos hajó szállt vízre a turisták szállításáért. Ez a két hajó EVE akkumulátorokkal rótta a vizeket, nulla károsanyag kibocsátás mellett.

Az EVE Energy 2001-ben kezdte meg működését és mára a Forbes adatai szerint a világ 9. legnagyobb akkumulátor cella gyártója lett. Bár 2022-ben tárgyaltak a Teslával az együttműködésről, most mégis annak konkurense hasznosítja az EVE gyártmányait. A Tesla akkumulátorok 46 mm átmérőjű, 80mm hosszú cellákból állnak össze, ami nagyobb energiasűrűséget jelent, azaz több energiát tárolnak ugyanakkora térfogat mellett, mint a korábbi vagy más, egyszerűbb típusok. Az EVE éppen ilyen akkumulátorokat gyárt és most, a BMW kérésére ennek a Lítium-ion akksinak a továbbfejlesztett, 6. generációs változatát kínálják az elektromos autókba. A kompakt méret és a nagyobb mennyiségű energiatárolás 30%-os költségmagtakarítást is jelenthet mind az autógyár, mind pedig a végfelhasználók számára.

Az EVE akkumulátor és a fenntarthatóbb közlekedés

Az, hogy most Debrecenben épül az EVE Power, az EVE Energy leányvállalatának gyára, több szempontból is érdekes. Egyrészt nagy port kavar közéleti, környezetvédelmi és persze politikai síkon, másrészt ez az első újgenerációs EVE akkumulátor cella típus itt, Magyarországon, ebben a gyárban készül majd elsőként. Az elektromos közlekedés egyelőre megfelelő útnak tűnik a fenntarthatóság szempontjából, azonban ez csak bizonyos feltételek mellett igaz. Ezen feltételek között szerepel az akkumulátor gyártásának energiaszükségletei és a szállítási tényezők, valamint az akkuk élettartama is. Hiszen mire megyünk az elektromos közlekedés kínálta előnyökkel, ha ötévente ki kell hajítani egy egyáltalán nem környezetbarát holmit, ami kevésbé környezetbarát módon készül és vehetünk helyette egy másikat? A kínai high-tech gyártók néhány éve hatalmas fejlődésen mentek keresztül és mindent megtesznek, hogy a világ élvonalába kerüljenek. Ez nem csak a magas minőségű és innovatív termékek gyártását jelenti, hanem mindennek a korszerű és a lehetőségek szerint leginkább környezetbarát, fenntartható kivitelezését is. Például mesterséges intelligencia segítségével csökkentik a selejtek mennyiségét, az általa irányított gépek precíz gyártási folyamatok során kevesebb hulladékot termelnek. Az elektromos közlekedés több szempontból is Kína egyik megmentője lehet, így nem csoda, hogy ezen a területen hatalmas sikereket érnek el. Gondoljunk csak az egyik előző cikkünkben már bemutatott Ananda motorra, vagy azokra a pozitív törekvésekre, amikről a kínai elektromos kerékpárokról szóló bejegyzésünkben írtunk! A kínai ma már nem feltétlenül „kínai”, hanem sok esetben csúcstechnológia.

Az EVE Power ígérete szerint a lehető leginkább környezetbarát módon fog működni, ami nagyrészt a vízfelhasználáson mutatkozik majd meg. Állításuk és reményeink szerint a cég a gyártáshoz felhasznált víz 95%-át nem ivóvízből, hanem tisztított és felszíni vízből kívánja fedezni, valamint az optimalizált gyártási folyamatokért mesterséges intelligencia felel majd. Kevesebb hulladék, optimális energiahasználat valósulhat meg ezáltal.  AZ EVE akkumulátor már most is megfelel a legújabb elvárásoknak és úgy tűnik, a jövőben még inkább kiszolgálja a fenntarthatósági törekvéseket és a minél hatékonyabb, előremutató elektromos közlekedést. Ha tehát Samebike elektromos kerékpárral jársz, akkor a Tesla és a BMW színvonalára szavazol.