Annak érdekében, hogy javítsuk a webshopunk felhasználói élményét, sütiket helyeztünk el benne. Köszönjük, hogy elfogadod ezeket.

Samebike - egy globális szereplő az elektromos kerékpár piacon

A Samebike jelenleg a világ egyik legnagyobb elektromos bicikli gyártója, terjesztője és értékesítője. A cég 2004 óta 200 ezer munkavállalójával több, mint 300 ezer elektromos biciklit gyártott. Miközben folyamatosan terjeszkedik azon is dolgozik, hogy a legkorszerűbb kerékpárokat dobja a piacra.

Most már nehéz elképzelni, de a cég egy családi garázsból indult útjára és hódította meg az elektromos kerékpárok világát. A két alapítónak mindig is az volt az álma, hogy elérhető áron kínáljanak minőségi bicikliket. A Bixie-nél mi is ugyanígy gondoljuk ezt, ezért is választottuk őket partnerünknek. 

Álomból valóság – garázsból a nagyüzemig

Az egyetemista David Hounak egy nap elege lett abból, hogy folyton dugóban ül. Nemcsak az értékes időt sajnálta, hanem a kipufogókból áradó káros gázok miatt a bolygó jövőjét is féltette. Vett magának egy elektromos kerékpárt és barátait is arra ösztönözte, hogy válasszák a fenntartható közlekedést, vásároljanak ebike-ot. Rövid időn belül azonban rájött, hiába ajánlja az embereknek, ha a kerékpár túl drága, ráadásul nincs annyi gyártó, hogy az kiszolgálja mindenki igényét. Ekkor döntötte el, hogy megalapítja saját elektromos kerékpárokkal foglalkozó cégét. Az álma az volt, hogy elérhető áron minőségi kerékpárokat gyártson és értékesítsen. A nulláról azonban nem egyszerű elkezdeni egy ilyen vállalkozást, nem sokan hittek David ötletében. Az egyetemen ismerkedett meg egy korábbi öregdiákkal, Michellel, aki szintén szerelmese volt az elektromos kerékpároknak. Michel családjának volt egy nagyobb garázsa, amit felajánlott Davidnek, így a két barát ott kezdte el gyártani az első bicikliket, kifejezetten ingázók számára. David és Michel az összes pénzét az üzletbe fektette, tapasztalatlanságuk és életkoruk miatt nehezen jöttek a megbízások, de lelkesedésük erősebb volt annál, minthogy egyszerűen feladják. A befektetett munka meg is térült. Kaptak egy megrendelést egy helyi kisvállalkozástól híre ment megbízhatóságuknak, minőségi munkájuknak és beindult az üzlet.

David és Michel vállalkozása tizenhat év alatt nemzetközi céggé nőtte ki magát, amely ma már több raktárral, szervízzel és két gyárral is rendelkezik. A két barát sosem adta fel az álmát, hogy minél több embert segítsenek hozzá egy igazi fenntartható közlekedési eszközhöz. Miután fontos szempont számukra a környezetvédelem, rengeteg energiát fektetnek abba, hogy az eletkromos biciklik gyártása is fenntartható módszerekkel történjen. 

A Samebike meghódítja a világot

A Samebike-ot gyártó Sameway székhelye a kínai Huadu kerületben található, Guangzhou városában. Mindössze 10 kilométerre a Guangzhou Baiyoun Nemzetközi Reptértől, a Guangzhou Északi Gyorsvasút állomás közelében. Ez a szállítás szempontjából frekventált helyszín teszi lehetővé, hogy a kerékpárok minél hamarabb célt érjenek.  A gyárban rengetegen dolgoznak azért, hogy elkészítsék a bicajokat, rollereket és előállítsák a szükséges tartozékokat. 

Miután Kína meghirdette az Egy Övezet, Egy Út politikáját, a guangzhou-i gyár mellett a Sameway Minszkben is nyitott egy gyárat. Az Egy Övezet, Egy Út egy összetett geopolitikai-stratégiai terv, lényege, hogy például a szállításkor megkerülje azokat az útvonalakat, amelyeket más országok felügyelnek. A Sameway válaszul a meghirdetett kereskedelmi elvre újabb gyárat alapított Belarusz fővárosában, Minszkben. A kínai-belarusz ipari park, a Great Stone lényege, hogy különböző külföldi cégeket vonzzon az országba, amelyek így könnyebben beléphetnek az európai piacra. A Sameway küldetése a kezdetektől az volt, hogy minél több emberhez, országhatároktól függetlenül eljuttassa az elektromos biciklit. A tulajdonosok minden lehetőséget kihasználtak, hogy egyszerűen, gyorsan szállíthassák kerékpárjaikat. Ezért is választottuk a Samebike-ot a Bixie partnercégének, hiszen nekünk is fontos, hogy minél hamarabb nyeregbe pattanhassatok! 

Két gyár, öt raktár

A gyárak mellett a Samebike öt tengerentúli raktárral is büszkélkedhet. Németországban, Lengyelországban, Kanadában, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban is ott vannak a Samebike kerékpárjai és csak arra várnak, hogy valaki hazavigye őket. A kiterjedt raktárhálózatnak hála a vásárlók nagyon rövid idő alatt juthatnak hozzá elektromos kerékpárjukhoz, pár nap és már is élvezhetik a könnyed tekerés örömét.

Tehát láthatjuk, a Samebike nem egy noname kínai gyártó, hanem egy komoly globális szereplő az elektromos kerékpárok piacán, amely a legnagyobb márkákkal versenyez. Büszkén képviseljük őket Magyarországon.

Utazz bárhová, találsz egy Samebike-ot!

A Samebike 2004 óta nemcsak óriási gyártóvá nőtte ki magát, de azért is dolgozott, hogy megszerezze a különböző engedélyeket, hogy jelen lehessen a nemzetközi színtéren is.

Rendelkeznek az európai piachoz szükséges CE bizonylattal, a koreai tanúsítvánnyal, de engedélyük van Ausztráliában és Japánban is. Bárhová utazol könnyen szembe jöhet veled egy Samebike, akár tapasztalatot is cserélhettek egy másik tulajdonossal. Nem volt nagyravágyás a részükről megszerezni a szükséges engedélyeket, ugyanis a Samebike szerte a világon hatalmas népszerűségnek örvend. 

Tanúsítványok és bizonyítványok

A Samebike nem viccel, hogy ha megbízhatóságról és minőségről van szó, minden kerékpárt, illetve rollert egységes CPIC biztosítással látnak el. A CPIC vagyis a Kínai Csendes-óceáni vagy Csendes-óceáni Biztosító Társaság a világ második legnagyobb biztosítótársasága. 

Ebike-kal utazni boldogság

„Integritás, innováció, mindenki csak nyerhet vele.” – Ez a Samebike mottója. A gyártó a terjeszkedésen túl a kutatásba is rengeteget invesztál. Céljuk, hogy a kerékpárok és rollerek folyamatosan fejlődjenek, hogy minél korszerűbb közlekedési eszközöket gyártsanak. A Samebike-nak már több típusú kerékpárja is elérhető, például az ingázók számára készített biciklijük, a hegyi utakra fejlesztett ebike, összecsukható ebike, és dolgoznak azon, hogy még újabb termékek kerülhessenek a piacra. David azért vágott bele az elektromos kerékpár gyártásba, mert fontos volt számára a Föld jövője. A cég azért is sokat tesz, hogy a gyártási folyamat is fenntartható legyen és minél kisebb legyen a cég karbonlábnyoma. 

Legyél zöld a Samebike-kal

A Samebike eddig több mint 9 millió mérföldet tett meg összesen, több mint 350 ezer felhasználót szerzett. 1 704 079,4 kilogrammal csökkentette a széndioxid-kibocsátást ezzel hozzájárult majdnem 7 millió fa elültetéséhez. (3,756,852 lb = 1 704 079,4 kg)

A fenntartható jövő mellett azonban a gyártónak még egy fontos célja van. Az egészséges, kiegyensúlyozott életmód népszerűsítése. A Samebike szerint a kikapcsolódás és az egészség összefügg, kéz a kézben jár. Mi is szeretnénk, hogy ha az emberek nem versenyként tekintenének a sportolásra, hanem mint követendő életmódra. „Kerékpározással nézz szembe az élet nagy kihívásaival!” – hirdetik. A biciklizés nemcsak a Földünknek és környezetünknek, hanem a közérzetünknek és az egészségünknek is jót tesz! 

Az ebike a jövő közlekedési eszköze

Prémium elektromos kerékpár és kellékek megfizethető áron mindenkinek! A Bixie-nek és a gyártónak is ez a legfontosabb. Az elektromos kerékpár a jövő, ezért is dolgozunk azért, hogy minél több emberhez eljusson ez az alternatív és kényelmes közlekedési forma!

Az elektromos kerékpár nem csak széndioxid-mentes, környezetbarát közlekedési eszköz. A biciklizés a léleknek is jót tesz. Ezért befektetni egy kerékpárba többszörösen is megéri. Ha lecseréljük az autónkat csökkentjük a károsanyag-kibocsátást, ezzel szolgáljuk a Földet és a jövő generációját. Utazás közben pedig kikapcsolódhatunk a minden napos gondjainkból és élvezhetjük a könnyed tekerés örömét. Kell ennél több? 
 

Rendezés: