Annak érdekében, hogy javítsuk a webshopunk felhasználói élményét, sütiket helyeztünk el benne. Köszönjük, hogy elfogadod ezeket.

Milyen biciklit vegyek? - Fókuszban a funkció

Milyen biciklit vegyek? - Fókuszban a funkció
Örömmel látjuk, hogy a kerékpározás új fénykorát éli és egyre többen nyergelnek át két kerékre. Azonban a megfelelő darab kiválasztása kemény dió és sokan megakadnak annál a kérdésnél, hogy mégis milyen biciklit vegyek?

Örömmel látjuk, hogy a kerékpározás új fénykorát éli és egyre többen nyergelnek át két kerékre. Azonban a megfelelő darab kiválasztása kemény dió és sokan megakadnak annál a kérdésnél, hogy mégis milyen biciklit vegyek? A megfelelő méret kiválasztásához már írtunk pár hasznos tudnivalót, most pedig abban segítünk, hogy miként válaszd ki a céljaidnak ideális elektromos kerékpárt.

Milyen biciklit vegyek, hogy megkönnyítsem mindennapi közlekedésemet?

Munkába vagy suliba jársz biciklivel? Tömegközlekedés és autó helyett két keréken jutnál A-ból B-be városon belül? Akkor neked egy kényelmes, fürge és könnyű kerékpárra van szükséged, ami sárhányóval, és igény szerint csomagtartóval is felszerelt vagy felszerelhető.

Fontos, hogy a mindennapi közlekedésed során egyenes derékkal, legfeljebb enyhén döntött háttal ülhess a nyeregben. A sportos bicajok 21 sebességére nem lesz szükséged, de elképzelhető, hogy néhány meredek emelkedővel néha meg kell birkóznod. Az ebike ezért is jó választás a mindennapi biciklizéshez, hiszen egy fárasztó nap után nem kell még utolsó erőddel keményen megdolgoznod azért, hogy hazajuss.

A városi terepre ideális biciklik között találhatsz olyat, ami nagy teherbírású, tehát 150 kg-ig terhelhető, és olyat is, ami szélesebb gumiköpennyel van ellátva, esetleg kicsi, 20”-os kerekei vannak. Ez azért alakult így, mert az aszfaltozott városi utakon is különböző igényeink lehetnek. Van, aki szeretne bevásárolni járni e-bringájával, és van olyan is, aki tekintélyesebb testtömege miatt szeretne erősebb vázat, és egy rásegítéssel rendelkező ebike-ban látja mobilitása kulcsát. A nagyobb súlyhoz jól jön a vaskosabb kerék, a kocsiban szállításhoz, vagy kisebb tárolókapacitású lakásokhoz pedig a kicsi méret, és összecsukhatóság, mint például a mi 20”-os városi bringánk esetén. Ha városi biciklik között nézelődsz, válassz 7 sebességes, közepes vagy nagy kapacitású, jól felszerelt elektromos kerékpárt!

Milyen biciklit vegyek, ha szabadidős céljaim vannak?

Szabadidős célok megvalósítására a trekkingtől a versenybiciklikig igen hosszú a sor, de a lista különböző szempontok alapján szűkíthető. Ha leginkább aszfalton, szilárd burkolatú és különleges bringás technikát nem igénylő földutakon élveznéd a sport örömeit, akkor a Cross és Trekking biciklik közül érdemes választanod. Ezek közös jellemzője, hogy viszonylag gyorsan lehet haladni velük, kerekeik barázdái mélyebbek, majdnem egyenes üléspozícióban tekerheted őket, és meglehetősen strapabíróak. Nézd meg például a Samebike MY275 sportos ebike-unkat, ami nagy akkumulátor kapacitásával a rásegítés mértékétől függően akár nagyon messzire elvisz és szépen átgurul kavicson és latyakon egyaránt!

A sportos biciklik között nagyon elterjedtek a hegyi vadulásra szánt, de változatos utakon való kerekes túrázgatásokhoz is ideális MTB-k, azaz mountain bike-ok. Ha ez a cél, akkor vaskos, mélyen barázdált gumiköpeny, erős váz, több sebességfokozat és szintén majdnem egyenes háttal való tekeréshez ideális kialakítás kell neked. Fontos, hogy az üléspozíció rendben legyen. Nem csak az ülőmunkánál és a hétköznapokban, de a nyeregben is érdemes odafigyelni gerincünk és derekunk egészséges tartására. Kerékpárok esetén ehhez a megfelelő bicikliméret kiválasztása a legfontosabb, valamint ezt követően a nyeregmagasság szakszerű beállítása.

Milyen elektromos kerékpárt vegyek?

Ha már kiválasztottad, hogy milyen típusú bicikli való az általad rótt utakra, és abból elektromosat szeretnél, akkor még van pár kérdés, amit érdemes tisztázni. Egy táblázatban mi összegyűjtöttük neked a legfontosabb paramétereket, de azt már magadnak kell eldöntened, hogy az elektromos bicajod egyes tulajdonságai közül melyek fontosak számodra. A különböző felszereltség, az eltérő erősségek és a motor, valamint az akkumulátor jellemzői ugyanolyan fontosak, mint az, hogy milyen utakon fogod használni a járgányt. Sőt, össze is függenek egymással. Ha sokat szeretnél menni, de nem bajlódnál a gyakori töltéssel, akkor válassz nagy hatótávú bringát. Ha szereted a kényemet akár a városban, akár a természetben, akkor keress gazdagon felszerelt e-kerékpárt. Nálunk találsz a sárvédőkön, lámpákon túl USB- csatlakozós telefontartóval ellátott ebike-ot is, valamint kényelmedet szolgálhatja az első és hátsó teleszkópos villa vagy a rugós nyeregcső.

Magazinunkban a motorról és az aksiról, ezek fontos tulajdonságairól is olvashatsz, hogy még inkább megkönnyítsük a döntést.

Sok az infó és neked nincs kedved vagy időd mindent átbogarászni? Termékoldalunkon videós, képes és szöveges infókat találsz az egyes ebike-okról, de nyugodtan fel is hívhatsz minket, hatékonyan segítünk kiválasztani a hozzád passzoló elektromos biciklit. Használjuk és jól ismerjük bicajainkat, sok más kétkerekűvel is van tapasztalatunk, pedig a legelején nekünk is az volt az első kérdésünk, hogy: Úristen, most akkor milyen biciklit vegyek?