Annak érdekében, hogy javítsuk a webshopunk felhasználói élményét, sütiket helyeztünk el benne. Köszönjük, hogy elfogadod ezeket.

Kerékpározás télen - így védekezz a hideg és a balesetek ellen

Kerékpározás télen - így védekezz a hideg és a balesetek ellen
Elmondjuk, mire érdemes odafigyelni, hogy télen is kényelmesen és örömmel tekerhess az ebike-odon, és hidegben is nyeregbe pattanhass. És ami a legfontosabb, hogyan kerüld el baleseteket és a rád leselkedő veszélyeket! 

Miután tisztáztuk, hogy az akkumulátor szempontjából miként lehet zökkenőmentes az elektromos kerékpár téli használata, most nézzünk meg egyéb fontos biztonsági szempontokat is!

A téli időjárás nem csak az akku számára, de számunkra is fokozott kockázatot jelent. Megfázni, meghűlni vagy a sötét, ködös, jeges utakon balesetet szenvedni ebben az időszakban nyilván esélyesebb. Ezért fontos, hogy magunkra még az aksinál is jobban vigyázzunk!

Téli kerékpáros ruházat - így öltözz fel, ha hidegben tekersz!

Az első tennivaló, hogy öltözzünk föl rendesen, rétegesen, persze a kerékpározáshoz is megfelelő ruházatba.

A téli aláöltözetek, téli sportruházatok a legtöbb kerékpáros helyzetre is tökéletes megoldást nyújtanak, ugyanakkor kaphatók speciális bringás kiegészítők is, amikkel igazán komfortos az elektromos kerékpár téli használata.

Ilyenek a téliesített kivitelű sisakok, a kiváló bicajos kesztyűk, vagy azok helyett a kormányra szerelhető, finom puha anyagból készült kézmelegítők. Az ujjaink védelme azért is fontos, mert a fék és az ebike esetén néhány szabályozó berendezés is az ujjunkkal működtethető.

Téli bringás balesetek - így kerüld el őket téli kerékpározás közben

Okosan öltözködni nem elég, okosan is kell közlekedni. A jég nyilvánvalóan csúszik, a keményre taposott hó szintén, és talán még veszélyesebbek a hó alatt megbúvó alattomos jégfoltok. Rutinos bringások felismerik, hogy melyik porhóréteg alatt lapulhatnak ezek az alattomos veszélyforrások. Ha te nem vagy ilyen akkor a lehető legóvatosabban közlekedj puha hórétegen, különösen a kanyarokban!

Érdemes észben tartani azt is, hogy csúszós útviszonyok között az autók féktávolsága is jelentősen megnőhet, valamint azt, hogy a látási viszonyok sokkal rosszabbak lehetnek. Korán sötétedik és később világosodik, a köd pedig minden napszakban erősen lecsökkentheti a látótávolságot. Ilyenkor kiemelten fontos, hogy a világításunk kifogástalanuk működjön és a fényvisszaverő felületeinket se fedje kosz és sár.

Szintén fontos, hogy védjük meg a kerekeket! Télre nem csak az autóknak, de a bicikliknek is jól jön egy téli külső gumi. Ez lehet direkt téli gumi, ami sok esetben fémszegecses, de ha nem tervezünk durva terepen hajtani, akkor elég egy mélyebben és szélesebben barázdált típus is. A széles barázdák nagy előnye a jobb öntisztulás. Az a jég, hókása és sár, ami hajlamos megtapadni a kerekek barázdái között, igazán veszélyessé teheti a téli tekerést. A szélesebb, durvább bordák között kevésbé ragadnak ezek meg, így nem is fognak odafagyva veszélybe sodorni minket. Ha télen is szeretnéd intenzíven használni a bringádat, érdemes a fat bike kivitelű ebike-ok között keresgélnek, mint az Samebike RS-A01 és RS-A02, vagy épp az Engwe E26.

A Bixie a kényelmes, városi kerékpároktól a terepre is remek, sportosabb darabokig sokféle használatra kínál remek ebike-okat, mégpedig kiváló elektronikával és szuper minőségű aksikkal. Mivel ezek is teljesen jól működnek télen, nem kell megvárnod a tavaszt, hogy nyeregbe pattanj.

Ha épp nincs rá keret, akkor vedd meg most és fizess később, a kamatmentes részletfizetésünket is igénybe véve. Az elektromos kerékpár téli használata problémamentes és szuper élmény lehet, különösen az ilyen hómentes, száraz teleken.