Annak érdekében, hogy javítsuk a webshopunk felhasználói élményét, sütiket helyeztünk el benne. Köszönjük, hogy elfogadod ezeket.

Az ENGWE története – Sötét hegyoldalról a fénylő csúcsok közé

Bixie csapat - 2024. 03. 19. 14:09:14
Az ENGWE története – Sötét hegyoldalról a fénylő csúcsok közé
Népszerűsíteni az elektromos közlekedést és minél jobbá, hatékonyabbá és egyre nagyobb közönség számára elérhetővé tenni azt. Ez az ENGWE víziója, amivel az első perctől tudunk azonosulni. Ismerd meg az elektromos kerékpár gyártó óriás történetét!

Az ENGWE ebike gyártás 2014-ben indult, azonban a történet valamivel régebben kezdődött. A vállalat alapjait három fiatal kínai mérnök rakta le, akik egy kihívásokkal teli hegyi túra során szembesültek azzal a problémával, hogy a meredek emelkedők és a széllel szembeni küzdelem miatt az élvezhetőnél sokkal jobban kimerültek. Hűvös éjszaka volt, így a pedálozásban elfáradva, átfázva tolták biciklijeiket hegynek felfelé. Nem éppen így tervezték a 38 mérföldes utat, amit 5 óra alatt akartak megtenni. Az utolsó – fázva, biciklit tolva nyűglődött -  16 mérföldönön arról beszélgettek, hogy mennyire jól jönne egy bicaj, ami elektromos és nem kell tekerni, ha hulla fáradt vagy. Ez az élmény indította útjára az ötletet, ami viszonylag hamar konkrét tervvé nőtte ki magát.

A három alapító lelkesedése és közös álma, hogy elektromos kerékpárokat fejlesszenek, egy, az egyetemükön megrendezett technológiai Innovációs és vállalkozói versenyen kapott igazi lökést. Az itt bemutatott ötletükkel megnyerték a szervezőbizottság tetszését, így anyagi támogatást kaptak annak megvalósításhoz. Öt év kemény munka és kutatás után, 2014-ben hivatalosan is megalapították az Shenzhen ENGWE-t, amely rövid időn belül az elektromos kerékpárok piacának egyik megbízható szereplőjévé vált.

Az ENGWE története nem csak az elektromos kerékpárok fejlesztéséről szól, hanem arról is, hogy hogyan válhat valósággá egy álom, ha van hozzá elég szenvedély és elkötelezettség. Innovatív megközelítésükkel és a technológia iránti szenvedélyükkel sikerült egy olyan vállalkozást létrehozniuk, amely nem csak divatos és fejlett funkciókkal rendelkező elektromos kerékpárokat kínál, hanem hű marad az eredeti koncepcióhoz, mely a kezdőbarát árakat és a funkcionális tervezést helyezi előtérbe.

A vállalat elkötelezett amellett, hogy minőségi, megbízható és elérhető elektromos kerékpárokat kínáljon, amelyek megkönnyítik az emberek mindennapi életét, támogatják az egészséges életmódot és hozzájárulnak a környezeti fenntarthatósághoz.

ENGWE ebike a nagyvilágban

Az ENGWE központja Kína egyik vezető gazdasági központjában, a Hongkonggal szomszédos Sencsen metropoliszban található. A közel 20 milliós nagyváros világszinten is az egyik legjelentősebb ipari-technológiai központ, ahol a párás melegben ringatózó pálmafák fölé high-tech felhőkarcolók erdeje magasodik. Itt található a Huawei székhelye is. Míg a szomszédos Hongkong szinte élhetetlenül túlzsúfolt, addig Sencsen szabadon terjeszkedhet a szárazföld felé. A közel Nógrád-megyényi városóriás nem csak ipari, kereskedelmi és pénzügyi központ, de kiemelkedő kutatási-fejlesztési és tudományos centrum is. Ideális helyszín az ebike fejlesztésére, gyártására és használatára egyaránt. Különösen, mivel hegyei is vannak.

Jelenleg minden ENGWE ebike a vállalat három kínai gyártóüzemének egyikében készül, ahonnan európai, ázsiai és tengeren túli raktárakba kerülnek a magas minőségben legyártott elektromos kerékpárok. Évente mintegy 100.000 darab új ENGWE ebike talál gazdára a világ 40 országában, a szám pedig valószínűleg egyre nő, hiszen a gyártó célja, hogy a sikeres nyugat-európai és amerikai terjeszkedés után Dél-Kelet Ázsiát is meghódítsa. Azóta, hogy Eric Wu és barátai hivatalosan is megalapították a vállalatot, az ENGWE ebike kínálata világszerte elérhetővé vált, milliós rajongótáborral. Elektromos kerékpárok mellett a cég elektromos kerekesszékeket, tricikliket, négykerekű robogókat, illetve kerékpáralkatrészeket is fejleszt és gyárt.

A sokszínű ENGWE ebike

Bár az ötletet egy keservesen nehéz hegyi túra élménye adta, az ENGWE ma már könnyed városi bringánkat is gyárt. A cég alapvetően a fatbike jellegű, minden terepre, nehéz hegymenetre is ideális erős motorú, masszív darabokkal szerzett hírnevet magának. Az ENGWE elektromos kerékpár palettájának legkeresettebb darabjai mindmáig ezek a nagyon markáns megjelenésű, robosztus, de mégis jó vonalvezetésű, karakteres kétkerekűek. Ezek a bringák egyformán kényelmesek városi utcákon és kint, a terepen. Nagy hatótávolsággal, hatalmas erővel és maximális kényelemmel kényeztetik gazdájukat. A lenyűgöző teljesítmény ára a jelentős súly, ugyanakkor az ENGWE ebike-ok több típusa összecsukható és elfér egy autó csomagtartójában is. A látványos (és sikeres) fatbike-belépő után a sencseni cég a hagyományosabb elektromos kerékpárok terén is felvette a kesztyűt, alacsony átlépési magasságú elektromos bicajoktól kezdve az összecsukható darabokon át a városi bringákig egyre bővül kínálata. 

Az ENGWE arra törekszik, hogy elektromos kerékpárokat gyártson egyre fejlettebb funkciókkal és divatos megjelenéssel, miközben hű maradt az eredeti koncepciójához, a kezdőbarát árat és funkcionális tervezést tartva szem előtt. Az ENGWE elkötelezett amellett, hogy korszerű innovációival népszerűsítse az egészséges életmódot. Kiváló minőségű és költséghatékony elektromos kerékpárokat tervez, amelyek segítségével egyre többen érhetik el a hamisítatlan sportélményt és valósíthatják meg a kényelmet és megbízhatóságot mindennapi utazásaik során. ENGWE ebike, mostantól a Bixie Bike kínálatában is!