Annak érdekében, hogy javítsuk a webshopunk felhasználói élményét, sütiket helyeztünk el benne. Köszönjük, hogy elfogadod ezeket.

Kínai elektromos kerékpár – Csúcsminőség a tömegcikkek országából

Bixie csapat - 2023. 10. 02. 17:57:38
Kínai elektromos kerékpár – Csúcsminőség a tömegcikkek országából
Lehet egy kínai elektromos kerékpár tökéletes minőségű, kiváló termék? Egyértelműen igen, ezt pedig nem csak a világszinten mérhető adatok, hanem vásárlóink visszajelzései és a Bixie csapatának saját tapasztalatai is igazolják. A Samebike bizonyított, gyártója a Sameway a minőségi megoldásoknak köszönheti a világhódító sikerét, amiről egy csomó érdekességet írtunk a gyártót bemutató oldalunkon.  Most viszont alapvetően a kínai elektromos kerékpárok minőségét vesszük célkeresztbe, hiszen sok kérdés merülhet fel bennetek. Évtizedekkel ezelőtt a kínai egyet jelentett az olcsó, ócska, bóvli holmival, ami persze nem véletlenül volt sikeres is egyben. A sztereotípia ma is él, a helyzet azonban hatalmasat változott.

Mennyiség ÉS minőség – A kínai elektromos kerékpár piachódításának alapja

A kínai elektromos kerékpár gyártás néhány éve a dinamikus fejlődés útjára lépett és olyan ugrásokat produkál, amiket a világ többi része nem győz nyugtázni, és főleg követni. Persze ez nem csak az ebike-ok innovációjára igaz, hanem számos más elektronikai termék fejlesztésére is.

Köztudott, hogy nagyon sok használati tárgyunk vagy azok alkatrészei Kínában készülnek. Az olcsó és nagylétszámú munkaerő, a gyors és bőséges termelés lehetősége még a luxusmárkák gyártóit is Kínába csábítja. Így lehetséges, hogy olyan, a presztízsre és a minőségre nagyon kényes márkák, mint például a Louis Vuitton, az Armani, vagy a Prada rengeteg terméküket a távol-keleti óriásnál gyárttatják. A nagynevű divatcégek mellett egyáltalán nem meglepő, hogy elektronikai termékek, háztartási eszközök, kis-és nagy gépek, bútorok és sportszerek vezető gyártói is Kínában készíttetik a termékeiket vagy azok egyes alkatrészeit.

Ázsia kolosszusa ugyanakkor tudatosan törekszik arra, hogy gyakorlatilag minden iparcikk gyártására képes legyen, a bádogvödörtől az űrtechnológiáig, és hogy a stratégiai fontosságú, vagy dinamikusan fejlődő (tehát jó üzletet jelentő) termékekben innovatív is legyen. A 2011-ben, majd 2016-ban meghirdetett ötéves tervek célul tűzték ki a kínai márkák minőségi javulását és olyan eszközök létrehozását, melyek megkerülhetetlené teszik az ország fontosabb márkáit a világpiacon. A kínaiak kétségtelenül sikerrel jártak, 2018-ban például az abszolút forradalminak számító drónok piacán a kínai Dajiang Innovation (Beszédes név!) eszközei uralták a piac 72 %-át.

Elterjedtek és népszerűek lettek olyan kínai márkák, mint a közismert Huawei, a most felfutó Xiaomi, a feltörekvő OnePlus, és a PC piac egyik meghatározója, a Lenovo. A járművek terén is ott vannak a világpiacon a kínai termékek, a DongFeng például teher- és személyautókat gyárt. A kínai elektromos kerékpár márkák szintén dinamikusan fejlődnek, ilyen a Fiido, az ENGWE, az ELEGLIDE, és a nálunk is elérhető, közkedvelt márka, a mi Samebike-unk. Mielőtt kiválasztottuk, milyen ebike-okkal népszerűsítjük majd idehaza az ebicajozást, még nem tudtuk, hogy kínai elektromos kerékpár lesz az azonnali befutó. Nem bántuk meg, sőt, jóminőségű kétkerekűink minden nap többszörösen bizonyítják, hogy jól döntöttük. Megjártuk velük a BuBa sokszínű útvonalát, rendszeresen teszteljük őket különböző terepen és helyzetekben, valamint tőletek is kapjuk sorra a pozitív visszajelzéseket, hasonló tapasztalataitok után.

Ám nem csak mi, de az egész világ egyre jobban kedveli az elektromos bicajokat. 2020-ban a világon futó ebike-k száma elérte az egymilliárdot (összehasonlításképp: személyautóból nagyjából másfél milliárd üzemel), az e-bikerek száma pedig Kínában a legmagasabb, az országban közel félmilliárd(!) ember kel útra nap, mint nap kínai elektromos kerékpár nyergében. A globális piac is hatalmasra nőtt, éves forgalma eléri a 30 milliárd USD-t. Naponta közel 400 ezer(!) ebike készül el, és naponta nagyjából 50 ezret adnak el belőlük világszerte. A legnagyobb gyártó pedig kétségtelenül Kína, és még az olyan neves márkák, mint a tajvani-német Merida is Kínába szervezik ki ebike gyártásának zömét. Ilyen háttér mellett a mi választásunk is csak egy kínai márka lehetett. A Samebike tartós, strapabíró, jól funkcionáló elektromos kerékpárjai megfizethető áron érhetőek el, ráadásul környezettudatos szemlélettel tervezik és készítik őket. Utóbbi sokak számára szintén meglepő lehet.

Adatok forrása: https://bicycle-guider.com/

Kínai elektromos kerékpár, ami nem csak minőségi, de még zöld is? 

Igen, van már ilyen kínai elektromos kerékpár is. Mára az egykori hírhedten környezetszennyező Kínában is rájöttek, hogy hosszú távon csak környezetkímélő, zöldülő megoldásokkal maradhatnak talpon. A 2015 májusában meghirdetett Made in China 2025 (MIC 2025) program célul tűzte ki a környezetbarát technológiák és eljárások elterjesztését és a minél zöldebb megoldások alkalmazását minőségi termékeik gyártása során. A kínai nagyvárosok levegője kritikán aluli, az országban viszont százmilliók ingáznak naponta munkahelyük és otthonaik között. A közlekedés kizöldítése magától értetődő megoldást kínál a problémára és a globális trendekbe is jól illeszkedik. Bár maga az ebike alapvetően zöldebb megoldás, mint egy pöfögő motor vagy autó, vannak fenntarthatósági különbségek a gyártásuk, anyaghasználatuk és persze az élettartamuk tekintetében. Egy kevésbé környezetszennyező gyártási folyamat és a magas minőség adta hosszú élettartam hatalmas lépés a zöldülés útján mind a gyártó ország, mind pedig a végfelhasználók számára.

Ahogy a Samebike bicajokban működő Ananda motorról szóló bejegyzésünkben említettük, kínai gyártója nagy hangsúlyt fektet a zöld megoldásokra. Az Ananda célja, hogy jó áron kínáljon jó minőségű, energiatakarékos, károsanyag kibocsátás nélküli, hosszú élettartamú újdonságokat. Ez olyannyira összejött nekik, hogy egyre több eszközben találhatjuk meg a gyártmányaikat. A kínai elektromos kerékpár ma már szembe megy a sztereotípiákkal, nem csak a minőség, de a környezettudatosság terén is. Egy Samebike kínai elektromos kerékpár révén a telefonok, laptopok és hangtechnikai eszközök után ismét megtapasztalható, milyen magasságokba jutott a kínai ipar a minőség terén is. A sok lenyűgöző információ után van egy jó hírünk: ha szeretnéd kipróbálni, hogy milyen egy környezetbarát, jó minőségű kínai elektromos kerékpár, akkor megteheted, hogy elviszed most és - az ebike részletre konstrukciónkkal - kifizeted később a kiszemelt ebike-ot!